Frost

Inga speciella bilder , men på något sätt gillar jag dom ändå.

Sovmorgon imorgon och sedan sluta tio över 2. Och sedan är det sportlooov! Herregud så skönt det ska bli!
Nu kan jag äntligen gå ut och fota lite nya bilder. Har inte kunnat det på jätte länge på grund av massa plugg. Men nu så:)Kommentera   
  2 KOMMENTARER | Foto - Natur & Landskap | 2012-02-23 @ 21:03:53   Bloggdesign


TAR EN PAUS MED DESIGNERNA, TAR INTE EMOT NÅGRA BESTÄLLNINGAR, PGA TIDSBRIST.
Kommer bara göra klart dom jag har fått!
 
Hur du gör för att beställa:
Du skickar ett mail till mig (emma_blogg@hotmail.com) och märk mailet med "bloggdesign".
I mejlet ska det bifogas dom bilder du vill ha i headern och i en ev meny. (kom ihåg att skriva vilka bilder som ska vara var)
Och helst vilka färger designen ska vara i. Skicka gärna med en lite "mall" över hur ni ungefär vill ha er design, inget måste!
För att jag lättast ska kunna veta vilken färg ni vill ha så välj från färgpaletten här under, om du vill ha en annan färg än vad som finns här så går det såklart att ordna.
Skriv också vad du vill beställa (bara header, hel design, logga m.m.)
 
Vad du kan få om du beställer design.
 
Header - Bildspel (endast blogg.se) , finns inga begränsningar. Du bestämmer vad som ska stå i headern hur den ska se ut osv.
Om jag gör en header åt dig så kommer jag skriva under headern att det är jag som har gjort den!
 
Hel design - Innehåller Header, meny , ev bloglovinknapp , text i menyn+bild, ändring av typsnitt, ev dropdown meny, skugga bakom bloggen och menyn, skugga bakom rubrik texten och datumet under rubriken.
Sedan kanske du har andra önskemål och då är det bara att säga till!
För detta kommer jag att ha en ruta i menyn där det står att jag har gjort designen. Och den får INTE tas bort och även om du gör om lite i designen är det jag som står för grunden!
 
Loggor och knappar - Jag kan göra till exempel en personlig bloglovin, twitter, blogresponse knapp till din blogg!
Några hela designer jag har gjort: (tryck på dem för större storlek!)

- OBS, bildspel i headern på fjärde bilden. -


-OBS, blev något knas med bakgrunden på första bilden i denna rad. Den ser egentligen inte ut så.
 Kommentera   
  18 KOMMENTARER | Tips | 2012-02-22 @ 16:00:00   svartvitt


Hittade några bilder från när becca och jag hade en fotorunda förut. La på lite svartvit effekt och voila!


Resterande kväll blir det bara plugg, plugg och ännu mera plugg. So och engelska , har hur mycket som helst att göra. Hade hellre kollat på några avsnit av PLL men nu får det bli såhär, bloggar när jag pluggat klart!
Kommentera   
  0 KOMMENTARER | Foto - Övrigt | 2012-02-21 @ 20:29:57   Friluftsdag


Var friluftsdag i skolan idag det enda som var positivt med det var väl att vi inte började förän nio. Fick lite halvt panik då vi gick över isen när vi skulle till dom olika ställena...
Det enda vi gjorde var att ha lite iskunskap och sedan åt vi och sedan fick vi gå hem vid halv 1 ungefär. Fast det var väl skönt att sluta 2 timmar tidigare i alla fall. Efter det drog jag hem till Angelica och nu är jag hemma.
Hoppas ni har haft en bra dag!:)Kommentera   
  0 KOMMENTARER | Foto - Natur & Landskap | 2012-02-21 @ 19:35:12   Tips på vad man kan fota

Svårt att komma på vad du ska fota? Här har du några tips på vad du kan fota när det är dåligt väder eller när du inte har tillgång att gå ut!


- Fota självporträtt! Se till att vara där det finns mest/bäst ljus, ställ dig alltså helst närma ett fönster eller annan ljus källa! Fota gärna lite anorlunda och galna porträtt för roligare resultat! ;)

- Fota bokeh! Fota vanligt bokeh eller hjärtbokeh, om du inte vet hur man gör det så ska jag göra ett inlägg snart om det!
- Har du några husdjur? Fota din katt eller hund:)
171e8c4679485e92defae819a35ccfe9_large
- Fota och sätt ihop till en rolig animering! Fota en massa seriebilder och sätt ihop det till en animering! Om du inte vet hur man gör en animering så kan du kolla HÄR. Där visar jag hur man gör en animering i gimp.

- Kör ett foto i timmen! Du fotar ett foto i timmen och lägger sedan upp alla bilder på din blogg och berätta vad och när du gjorde just på den bilden.

- Leta efter motiv att fota inomhus! Det kan till exempel vara en blomma, dekoration, ljus osv. Fota gärna motivet i lite anorlunda vinklar.

- Fota vattendroppar! Rätt lätt och kul att fota! Om du inte vet hur du ska gå till väga så är det bara att söka på youtube hur man gör , tex den HÄR videon.

- Strunta i vädret och gå ut ändå! Om det inte spöregnar eller är värsta snöstormen så tycker jag att du ska gå ut och fota ändå! Även om vädret inte är det finaste kan det blir jätte fina bilder! :)

Nu har ni fått lite tips på vad ni kan fota! Så nu är det bara ta kammeran och fota. Bilderna är ifrån weheartit.

Hoppas tipsen hjälpte!Kommentera   
  2 KOMMENTARER | Tips | 2012-02-19 @ 22:25:50   Promenad med hunden

Var ute med Samson en sväng, regn/snöade då så man blev rätt blött. Men hade i alla fall med mig kameran och tog lite kort, ja, ni ser ju resultatet över! :)

Ni ser ju att min brorsa sitter på isen med Samson på sista bilden? Jag skulle nästan inte klarat av det. Då jag vet att kalkbrottet är hur djupt som helst och ja. Skulle bara gå och oroa mig typ! haha :)
Men det gick bra ändå , vi hörs senare!:)Kommentera   
  1 KOMMENTARER | Foto - Övrigt | 2012-02-19 @ 16:56:43   Glad alla hjärtans dag!

Alla hjärtans dag idag. Förstår inte riktigt mening med den egentligen. Det är bara en dag då man inser hur oälskad och värdelös man egentligen är;) Nejdå ,  så illa är det inte!
Men det har vart en bra dag ändå , nu ska jag fixa lite designer!
Och en ska till , kunde inte blogga i helgen , hann inte riktigt. Men har en fortsatt trevlig alla hjärtans dag så länge!♥Kommentera   
  2 KOMMENTARER | Dagbok/vardag | 2012-02-14 @ 20:23:38   Det är något fint med det, även om inte många ser det

Är hur glad som helst just nu , fick en urgullig kommentar på bloggen och fixade en rätt skaplig prao plats. Har varit hur orolig som helst för att jag inte ska hitta någon i tid.
Och nu ska jag blogga som satan nu när mitt internet funkar igen! tror jag slänger in ett gimp redigerings tips innan jag ska ta och sova, hejdå med er så länge!♥Kommentera   
  1 KOMMENTARER | Foto - Natur & Landskap | 2012-02-07 @ 21:07:23   Inget internet under hela helgen

Hej! har inte kunnat bloggat pågrund av mitt internet. Hur jobbigt som helst när jag hade rätt många designer jag skulle bli klar med. Men aja , blir nog inte så mycket bloggning idag heller. Vi får se, hejdå!Kommentera   
  0 KOMMENTARER | Dagbok/vardag | 2012-02-06 @ 19:27:15   Vi får se hur det blir?

En bild som kanske eventuellt ska vara med i min nya header? Hade tänkt mig ett bildspel. Skulle egentligen visa er bilden utan texten på men jag tror det här fungerar lika bra!

Ska i alla fall sova nu, har en lång och skön sovmorgon i morgon. Det behövdes kan jag säga. Godnatt!:)Kommentera   
  1 KOMMENTARER | Foto - Natur & Landskap | 2012-02-02 @ 23:15:41   Cold blue

En av bilderna från en "porträtt fotografering" becca och jag hade för några veckor sedan. Hu , så kallt det var , tror det var runt 10 minus?
Lite läskigt eftersom att vi fotade på isen , men det gick bra. Fast vi höll oss för säkerhets skull lite på kanten haha:)

Använde i alla fall mitt kit-objektiv som jag fick med kameran. (18-55mm)Kommentera   
  1 KOMMENTARER | Foto - Porträtt & självporträtt | 2012-02-02 @ 23:11:47   Gratis redigeringsprogram

Fick en fråga om vart jag redigerar mina bilder så tänkte att jag kunde svara i ett blogginlägg så alla får veta! :)
Jag redigerar i alla fall mina bilder i gimp, picasa och photoscape! Dom är helt gratis att ladda ner och det bara att söka på google så kommer dom upp!

Kan berätta lite om dom:

Gimp - Är ungefär som photoshop, fast ett billigare alternativ då. Tycker det funkar hur bra som helst och gör oftast mina designer/headerns där. Men även bildredigering då.

Photoscape -  Inte använt så länge så jag har inte riktigt förståt mig på mig det helt. Men det är väl rätt lätt egentligen. Det är ett bra bildredigerings program om det är det man är ute efter.

Picasa - Egentligen så använder jag inte det så jätte mycket. Mest för lite "snabb" redigering. Men där kan du förutom att redigera bilder, göra snygga collage och sen så kommer dina bilder bli "organiserade" så att man lättare kan "titta på dom".

Hoppas du fick svar på din fråga!Kommentera   
  1 KOMMENTARER | Tips | 2012-02-02 @ 23:04:15   Fjädrar

Två bilder från när jag var ut och fotade i Tisdags. Blev rätt bra ändå. Fotade med mitt 70-300 mm teleobjektiv.Kommentera   
  2 KOMMENTARER | Foto - Natur & Landskap | 2012-02-02 @ 21:39:58   Mira

Försökte redigera bilderna snabbt vilket slutade med att det hela blev rätt slarvigt. Men det får gå ändå!

Ska snart ta och sova, tänkte gå och lägga mig "tidigt" för en gångs skull. Blev inte så mycket uppdatering idag. Men jag hann inte riktigt med när jag hade ridning och så. Gick jätte bra på ridningen föresten,red den nya hästen Layla. Vi ses imorgon , hejs!Kommentera   
  2 KOMMENTARER | Foto - Djur | 2012-02-01 @ 22:49:52   Frostiga grenar

Tog den här bilden för någon vecka sedan , bara jag som älskar frost? så fint.

Nu sitter jag i alla fall i skolan och ska snart ha hemkunskap, sedan ner på stan snabbt och fråga om praoplats och sedan hemmåt!Kommentera   
  1 KOMMENTARER | Foto - Natur & Landskap | 2012-02-01 @ 13:41:04